Love Stories: povești de dragoste de la National Portrait Gallery, Londra

Love Stories: povești de dragoste de la National Portrait Gallery, Londra

Love Stories

Povești de dragoste de la National Portrait Gallery, Londra

Love Stories

Prelungim expoziția Love Stories până pe 1 octombrie! Peste 100 de capodopere cu și despre dragoste de la National Portrait Gallery, Londra, te așteaptă! Printre ele, o lucrare de Andy Warhol! Ia-ți acum biletul cu reducere 25%

Peste 100 de capodopere semnate de Andy Warhol, Man Ray, Van Dyck sau David Hockney pot fi văzute în premieră în inima Bucureștiului. Expoziția de artă prezentată de Art Safari este o incursiune în intimitatea celor mai faimoase cupluri ale tuturor timpurilor, din secolul al XVI-lea până în prezent: Victoria și David Beckham, Yoko Ono și John Lennon, Harry și Meghan Markle, Prințesa Diana și Prințul Charles, Linda și Paul McCartney, Salvador și Gala Dalí etc. De la ideea că dragostea era o boală periculoasă, până la celebrarea contemporană a acesteia ca modalitate de a găsi împlinirea în viață, iubirea a fost o trăsătură constantă și definitorie pentru umanitate. Portretele expuse la București urmăresc chipul schimbător al iubirii, printr-o serie de povești reale dominate de pasiune și tragedie. “Love Stories” este o expoziție-odă închinată dragostei, împărțită pe mai multe secțiuni: Artiștii și muza lor, Dragostea și creativitatea, Portretizarea relațiilor, Încercările dragostei, Iubirea prin lentilă. O expoziție emoționantă care te face să meditezi asupra propriilor tale relații trecute sau actuale. 

Expoziția „Love Stories” cu capodopere de la celebrul muzeu londonez National Portrait Gallery cuprinde și o secțiune românească cu opere de artă semnate de artiști români, printre care un portret al Principesei Elisabeta semnat de marele pictor Nicolae Grigorescu, dar și corespondența de dragoste dintre Constantin Brâncuși și una din marile sale iubiri, dansatoarea Florence Meyer.

Nu rata nici unul dintre cele mai instagramabile locuri din Palat! A+B și câteodată C, instalația Anei Bănică, artistă complexă și una dintre cele mai sincere povestitoare ale iubirii. 868 de desene dintr-o colecție privată, nearătate publicului până acum, desfășoară pe momente (și pe sentimente) relația de dragoste dintre cele două personaje-simbol.

Curator: Lucy Peltz, National Portrait Gallery, Londra

Lucy Peltz

Bilete

Mai multe expoziții