Acest regulament a fost conceput pentru ca vizita dumneavoastră să fie o experiență plăcută și sigură. Vizitarea expozițiilor Art Safari implică respectarea acestuia.

I. Vizitarea

1. Este interzisă atingerea exponatelor sau a sistemelor de expunere.
Nu atingeți exponatele. Deși simpla atingere poate părea inofensivă, chiar și cel mai mic contact poate dăuna suprafeței unei picturi, decolora piatra, ori chiar cauza ruginirea metalelor. Recomandăm să folosiți „mâinile de muzeu” – împreunați-vă mâinile și țineți-le la spate – atunci când doriți să priviți operele de artă îndeaproape.

Păstrați o distanță de jumătate de metru între dumneavoastră și fiecare exponat. Păstrarea unei distanțe sigure față de operele de artă este necesară pentru a evita atingerea sau ciocnirea accidentală.

Alergatul, împinsul și orice altă formă de comportament dezordonat nu sunt permise în Art Safari. De asemenea, vă rugăm să rămâneți împreună în cazul vizitelor în grup. Comportamentul corespunzător vizitării unui muzeu este necesar pentru a evita izbirea accidentală a exponatelor și deteriorarea lor.

Dacă luați notițe sau desenați după operele expuse, folosiți doar creioane și nu le îndreptați către operele de artă. În cazul unui accident, curățarea unei pete de creion este mai simplă decât a petelor de pix sau carioca. Aveți grijă să nu folosiți creionul pentru a indica exponatele, pe care le-ați pune astfel în pericol.

Vă rugăm să nu vă rezemați de pereți sau de sistemele de expunere (pentru a scrie, ori pentru sprijin fizic): astfel veți contribui la menținerea siguranței lucrărilor.

2. Fumatul este interzis în incinta Art Safari.
3. Este interzisă consumarea de alimente sau băuturi în spațiile de expoziționale.
4. Este interzis accesul cu sau consumul de substanțe ilegale în incinta Art Safari, nerespectarea acestei reguli atrăgând de la sine escortarea în afara incintei Art Safari și denunțul către autoritățile responsabile.
5. Voluntarii, ghizii, personalul de supraveghere și pază are rolul de a vă ghida și de a vă asigura siguranța, astfel că indicațiile și îndrumările acestora trebuie respectate.
6. Copiii sub 12 ani pot vizita muzeul doar însoțiți și supravegheați, spre a nu încălca prezentul regulament.
7. Este interzis să atingeți, să vă așezați, sau să vă puneți obiecte pe modulele expoziționale.
8. Art Safari poate deveni aglomerat. Vă rugăm să aveți răbdare și să manifestați respect față de ceilalți vizitatori.

În spațiile expoziționale vom întâlni personalul Art Safari, care are un rol important: să protejeze arta. De aceea, ei se asigură ca regulile de vizitare să fie respectate.

II. Înregistrarea audio, filmarea și fotografiatul

9. Fotografiatul cu blitz sau folosirea camerei video cu lampă (inclusiv în cazul telefoanelor mobile) nu este permis. Fotografiile fără blitz, înregistrările video fără blitz, cât și cele audio, realizate în scop personal și necomercial nu necesită un acord în prealabil.

10. Pentru fotografii sau înregistrări audio/video care necesită iluminat special sau alte echipamente pentru filmare, fotografiere sau înregistrare audio profesioniste trebuie solicitat, în scris la info@artsafari.ro, acordul conducerii cu minim 36 de ore înaintea sesiunii de înregistrare, cât și achitarea contravalorii taxei foto în valoare de 500 lei.

11. Utilizarea filmelor și a fotografiilor realizate în muzeu în scop profesional sau comercial, indiferent de natura lor sau de conținut, este posibilă numai în baza unui contract.

12. În cazul unor expoziții sau exponate nu va fi permisă fotografierea/filmarea/înregistrarea, în conformitate cu indicațiile și cerințele artiștilor/curatorilor/organizatorilor. Aceste excepții vor fi semnalate pe Facebook Art Safari, la Recepție cât și în proximitatea spațiului expozițional în cauză și vor fi aduse la cunoștință de către personalul de supraveghere și ghizilor.

13. Art Safari va fi fotografiat și filmat de către membrii echipei. Vizitarea și participarea la diverse evenimente Art Safari implică permisiunea ca imaginea dumneavoastră să fie utilizată în scopuri necomerciale (inclusiv rapoartele media).

 

III. Acces și program

14. Accesul în muzeu se face pe bază de bilet (conform prețurilor afișate). Grupurile de vizitatori beneficiază de ghidaj contra cost, conform tarifelor afișate.

15. Art Safari este deschis pentru vizitare de joi până duminică între orele 12:00 – 21:00, cu excepția tururilor de noapte de vineri și sâmbătă (20:00- 00:30), ultima intrare fiind la 20:30. În perioadele în care expozițiile sunt în amenajare, Art Safari e nevoit să închidă programul de vizitare; aceste modificări vor fi comunicate pe website-ul Art Safari.

16. Accesul animalelor în Art Safari este permis doar câinilor ghizi, special antrenați pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități.

17. Accesul în muzeu este permis doar cu bagaje cu o dimensiune mai mică de 10x30x40 cm (geantă de mână, geantă de laptop). Bagajele cu o dimensiune mai mare trebuiesc lăsate la Recepție sau în dulapurile special amenajate.

Deplasarea dumneavoastră prin spațiile expoziționale cu rucsac, bagaj sau pungi voluminoase poate provoca lovirea involuntară a operelor de artă și zgârierea pereților expoziționali.

18. Nu ne asumăm răspunderea pentru bunurile personale lăsate nesupravegheate.

IV. Siguranța

19. În incinta expoziției există indicatoare care semnalează ieșirile, precum și planuri de evacuare.

20. Semnalul de alarmă înseamnă că trebuie să evacuați Art Safari și să căutați imediat cea mai apropiată ieșire. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru evacuarea Art Safari, îl puteți solicita de la oricare dintre membrii personalului nostru.

21. Nu este permis accesul în zonele non-publice sau închise fără a avea o autorizație în acest sens. În cazul nerespectării acestei reguli vi se va cere să explicați prezența dumneavoastră în spațiul respectiv și să vă identificați. De asemenea, veți fi conduși în afara incintei Art Safari.

22. Personalul nostru este identificabil prin uniforme sau prin legitimații. Personalul este autorizat să vă solicite să respectați prevederile prezentului regulament. Dacă este necesar, personalul are autoritatea de a vă conduce în afara incintei Art Safari.

23. În cazul în care cauzați neplăceri personalului sau altor vizitatori, sau dacă puneți în pericol expozițiile Art Safari, vi se va refuza accesul în Art Safari sau vi se va cere să părăsiți incinta
și vor fi anunțate autoritățile competente. Vă informăm că distrugerea sau degradarea bunurilor culturale constituie infracțiune, fiind pedepsită prin legislația în vigoare.

24. Nu vom tolera atitudini violente sau insultătoare la adresa niciunuia dintre membrii personalului sau a vizitatorilor noștri.

25. Căile de acces trebuie menținute libere, așa că vă rugăm să nu le blocați în niciun fel.

26. Nu ignorați semnele sau barierele de siguranță, alarma de foc sau orice indicații pentru evacuarea Art Safari.

Pentru orice detalii suplimentare, lămuriri, sugestii sau reclamații, ne puteți contacta la adresa info@artsafari.ro