Stars Edition

And just like that… Art Safari Stars Edition! O ediție de 5 stele cu magia Crăciunului, genți iconice purtate de staruri și superstaruri, cea mai veche ie din România, muzică celestă și strălucirea vieții de noapte, culorile Maramureșului și Modernismul german.

Ediția de Crăciun

Expoziții de jocuri și jucării vintage de pe vremea lui Moș Gerilă, de la Muzeul Jucăriilor, spectacole de animație cu păpuși marca Teatrul Țăndărică, magia iernii recreată de Teatrul „Ion Creangă”, spectacole de la Opera Comică pentru Copii, concerte de colinde Cantus Mundi – Corul Madrigal, dar și ateliere de creație pentru copii – acestea sunt doar o parte din experiențele care alcătuiesc programul Art Safari Christmas Edition. Toți copiii până în 14 ani intră gratuit la expoziții. Art Safari Christmas Edition este organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român

Cea mai veche IE

Proaspăt restaurată, cea mai veche IE de pe teritoriul țării noastre va fi expusă pentru prima dată, la Art Safari, din 30 noiembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României. Alături de „Cămașa de la Brețcu, Trei Scaune”, datată 1798, vor fi dezvăluite și alte 30 de comori din colecția Muzeului Național al Țăranului Român.

Bags: Inside Out

Poșetele iconice care au scris istorie defilează pe catwalk la București. Nu rata o expoziție glam în colaborare cu Victoria and Albert Museum, Londra! Highlights: geanta „Baguette” Fendi purtată de Sarah Jessica Parker în una dintre cele mai faimoase scene din Sex and the City, „Kelly” Hermès în onoarea lui Grace Kelly, „Lady Dior” inspirată de Prințesa Diana sau celebra „Monogram Miroir” Louis Vuitton.

Pe mai multe voci

O expoziție de muzică celestă

Pentru 3 luni, Art Safari devine singurul muzeu al muzicii din capitala României. Expoziția marchează aniversarea de 60 de ani a Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, unul dintre cele mai importante branduri culturale ale României și o prezență aplaudată pe cele mai importante scene ale lumii.

Avatarurile orașului nocturn

De la teama de întuneric, resimțită de omenire încă de la începutul istoriei, la îmblânzirea deplină a fricii prin tehnologie și viața de noapte. În ultimele generaţii, omul a dat nopții un nou conținut. Expoziția prezintă povestea orașului nocturn.

Culorile Maramureșului

Traian Bilțiu-Dăncuș

Maramureșul cu oamenii, portul și culorile sale vii se mută în inima Capitalei. Recuperarea patrimoniului român continuă prin retrospectiva marelui pictor maramureșean, Traian Bilțiu-Dăncuș (1899-1974), care surprinde satele, peisajele pitorești, tradițiile și țăranii locului, în toată esența și splendoarea lor.

Paula Modershon-Becker

Desen, gravură, fotografie

Una dintre cele mai reprezentative figuri ale Modernismului se află în vizită în premieră în România. Expoziția dedicată artistei germane Paula Modersohn-Becker (1876-1907), un icon al artei mondiale, prezintă o colecție de desene, gravuri și fotografii semnate de ea. Deși a trăit doar 31 de ani, a lăsat o moștenire artistică de peste 2000 de lucrări.

Art Safari