Hai la noile cursuri de istoria artei de la Art Safari!

Sunteți pasionați de artă și ați vrea să înțelegeți mai bine cheia în care să priviți o operă? Vreți să aflați povești și curiozități despre artiști? Ce a creat prima generație liberă de artiști din România, cum e arta ultimilor 30 de ani?

 

Fiecare curs durează o oră și jumătate și este menit să vă ofere o perspectivă concentrată și interesantă asupra temelor propuse.

 

„Lecția” de artă continuă în expoziții, acolo unde veți putea practica tot ce ați învățat. Iar la final, ne bucurăm de networking la o cafea sau la un pahar de prosecco.

Istoria artei cu Ioana Ciocan

Ioana Ciocan, CEO Art Safari

Comisar al României pentru participarea la Bienala de la Veneția. Eisenhower Fellow, Eastern European Program, lector Universitatea din București, Facultatea de Istorie.

 

Curs 1: Tendințe în arta contemporană
4 nov., 19:00-20:30

Artiștii contemporani abordează teme provocatoare, inspirate de realitățile curente, de la crize globale la identitate și tehnologie. Influențați profund de societatea în continuă schimbare, aceștia redefinesc granițele artei cu lucrări inovatoare și o mare dorință de reinterpretare.

Aflați mai multe despre tendințele în arta zilelor noastre și cum „să descifrați” arta contemporană.

 

Curs 2: 30 de ani de artă contemporană în România
5 nov., 19:00-20:30

Artiștii post-decembriști au explorat libertatea expresiei artistice într-un context de tranziție politică și socială. Artiștii capitalismului au reflectat dinamica economică și culturală a țării, ilustrând problemele și provocările contemporane.

Descoperă alături de noi cum a evoluat arta românească contemporană și cum influențează Revoluția tehnologică arta generației tinere.