Paula Modersohn-Becker. Desen, gravură și fotografie

Paula Modersohn-Becker. Desen, gravură și fotografie

Paula Modersohn-Becker

und die Worpsweder (1895-1906)
din 27 octombrie

Paula Modershon-Becker

Pictorița germană Paula Modersohn-Becker (1876-1907), una dintre cele mai reprezentative figuri ale Modernismului, pentru prima dată în România, la Art Safari!

Deși a trăit doar 31 de ani, a lăsat lumii o moștenire artistică de peste 700 de picturi și 1000 de desene și gravuri. Stilul ei distinct și subiectele îndrăznețe au declarat-o artistă de frunte a generației ei. A subminat normele nu numai prin modul în care a folosit culoarea, ci și prin felul în care a pictat subiectele feminine, abătându-se de la standardele tradiționale de feminitate.

Este prima artistă din lume care s-a pictat nud, dar și prima artistă cu muzeu dedicat – Paula Modersohn-Becker Museum, în Bremen, Germania (fondat în 1927).

Expoziția de la Art Safari reunește artă grafică și gravuri realizate de Paula Modersohn-Becker, dar și de alți artiști germani recunoscuți care au făcut parte din colonia artistică din micul sat Worpswede.

Expoziția este realizată în parteneriat cu Institut für Auslandsbeziehungen (IFA) și Ambasada Germaniei în România.

O expoziție realizată de ifa (Institut für Auslandbeziehungen), în colaborare cu Ambasada Republicii Federale Germania în România și Art Safari.
Curatoriată de  Wulf Herzogenrath pentru ifa în 1997.

Mai multe expoziții