Madrigal. Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă

Madrigal. Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă

Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă

60 de ani de Madrigal

Madrigal

Corul Madrigal se mută pentru 3 luni în Palatul Dacia-România, la Art Safari, care devine astfel singurul muzeu al muzicii din Capitală.

S-a spus despre artiștii Madrigal că sunt „O vioară Stradivarius în mâna lui Paganini” sau „Îngerii Crăciunului”. Publicul îi aplaudă la scenă deschisă la fiecare apariție și sunt numiți ambasdori ai culturii române și chiar ai „Libertății, Speranței și Păcii” (ONU, 2016).

La 60 de ani de la fondarea sa de către legendarul muzician și dirijor Marin Constantin, Corul Madrigal vine la Art Safari cu poveștile uimitoare ale unei deveniri artistice greu de imaginat. Descoperă cum un mic ansamblu cameral creat în anii comunismului cu studenți ai Conservatorului bucureștean a devenit unul dintre cele mai puternice și mai importante branduri culturale ale României și astăzi propune cea mai importantă reformă a educației culturale: Cantus Mundi.

16 spații vibrante, 60 de costume, 70 de discuri, informații inedite și experiențe muzicale interactive și senzoriale, o adevărată istorie afectivă colectivă a Crăciunului românesc, politică și societate, sunet, culoare și miros – totul privit prin ochii și experiența Corului Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”.

Cum poate un cor să fie numitor comun între președintele Nixon și bebelușii care se vor naște? Ce legătură există între minele din Valea Jiului, mobilierul de lux exportat de România în perioada comunistă și Corul Madrigal? Știai că vocea ta desenează sau că spectacolele au miros?

Curator: Emil Pantelimon, Manager al Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”

Design de expoziție: Vladimir Turturică

Mai multe expoziții