Avatarurile orașului nocturn

Avatarurile orașului nocturn

Avatarurile orașului nocturn

Strălucirea orașului, pe timp de noapte

Avatarurile orașului nocturn

De la teama de întuneric, resimțită de omenire încă de la începutul istoriei, la îmblânzirea deplină a fricii prin tehnologie și viața de noapte. În ultimele generaţii, omul a dat nopții un nou conținut. Orașul a fost instrumentul de remodelare nocturnă a etologiei, preocupărilor, imaginarului, credințelor noastre. Expoziția prezintă povestea orașului nocturn.

„O nesfârşită confruntare dintre dorinţele comportamentului ascuns și iubitor de întuneric (lumea criminalilor, hoților, inadaptaților sociali, adică tot ceea ce diurnul încearcă să vindece) și prelungirea unor preocupări cotidiene, pentru care diurnul nu mai oferă suficient timp. Aici ne referim la unele profesii, legate inclusiv de industria loisir-ului”, Adrian Majuru, curatorul expoziției.

Nu rata: o serie de piese din colecţiile Institutului Naţional de Medicină Legală, «dr.Mina Minovici» si Institutului de Antropologie Francisc Rainer-Academia Română, unele fiind expuse public ȋn premieră, alături de cele oferite de Muzeul Municipiului Bucureşti.

Curator: Adrian Majuru, director Muzeul Municipiului București

Mai multe expoziții