Tur privat cu Horia-Roman Patapievici

Tur privat cu Horia-Roman Patapievici

Tur privat cu Horia-Roman Patapievici

în expoziția Eustațiu Stoenescu. Portretistul aristocrației

Sâmbătă, 29 iunie, 11:00-13:00 - SOLD OUT

Tur privat

După o vizită la Art Safari în care a fost profund impresionat de pictura lui Eustațiu Stoenescu, Horia-Roman Patapievici a acceptat invitația noastră de a oferi un tur privat pentru public în expoziția Eustațiu Stoenescu. Portretistul aristocrației

Vă invităm, așadar, într-o incursiune în universul stoenescian alături de una dintre cele mai importante figuri culturale ale României – scriitor, fizician, filosof și eseist contemporan. Horia-Roman Patapievici ne va oferi o perspectivă unică și profundă asupra operei marelui artist român apreciat la nivel internațional, de la Paris până la New York.

Eustațiu Stoenescu (1884, Craiova – 1957, New York) a fost un artist cu o carieră internațională remarcabilă și cu o operă vastă, insuficient cunoscută după perioada comunistă, autoritățile acestui regim ștergându-l din cărțile de istorie a artei. A fost considerat, la vremea sa, unul dintre cei mai rafinați portretiști ai Europei, dar a pictat, în tradiție locală, și peisaje ori naturi moarte, toate impresionante prin valoarea lor plastică.

Expoziția de la Art Safari, curatoriată de Angelica Iacob, dezvăluie personalitatea complexă a acestui artist valoros. 

Locurile sunt limitate!

Bilete