Generația de Aur

Generația de Aur

Generația de Aur

Finala se joacă la Art Safari!

23 mai - 16 iunie

Golden Generation

În urmă cu 30 de ani, la Mondialul din ’94 din Statele Unite, naționala României scria cea mai frumoasă pagină din istoria fotbalului românesc, jucând un sfert de finală cu Suedia, după ce bătuse și eliminase din campionat Argentina. 

Acum, jucătorii acelei generații de excepție se pregătesc pentru balul de adio în fața propriilor suporteri. Pe 25 mai, pe Arena Națională, care va fi full, „tricolorii” de aur vor apărea pentru ultima dată în această formulă, împotriva unei echipe de foste staruri din străinătate, al cărei antrenor va fi José Mourinho.

Pentru a marca momentul, Art Safari organizează o expoziție temporară care spune povestea românilor care au făcut din fotbal o artă. De la echipamente purtate de Generația de Aur, articole și reviste vechi din colecții private (așadar, expuse acum în premieră) și articole din colecția Muzeului Sportului, până la fotografii iconice „în original” din colecția Agerpres. 

Nu ratați tricoul oficial al echipamentului național care poartă semnătura olografă a lui Gheorghe Hagi și pe care îl aducem dintr-o colecție privată. Marele fotbalist este prezent și în expoziția Istoria României în 100 de portrete (ce poate fi văzută la Art Safari până pe 28 iulie), printr-o fotografie din arhiva Agerpres și prin tricoul purtat de „Zecele” României la Campionatul European de Fotbal din 1996, din colecția Blogu’ lu’ Otravă. 

Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Marius Lăcătuș, Florin Prunea, Ionuț Lupescu, Dorinel Munteanu, Dan Petrescu și alți membri ai lotului național care a scris istorie în SUA sunt și ei reprezentați în expoziție. 

Hai, România! Hai la Art Safari!

Expoziție realizată în parteneriat cu: Muzeul Fotbalului, Muzeul Sportului și Agerpres