Silvia Rogozea

SILVIA ROGOZEA


Specialist în management și strategie culturală, Antigona Silvia Rogozea este Director de Programe în cadrul Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).
Cu o activitate de peste 15 ani în management cultural, a fost Co-Director al târgului de artă Art Safari București 2015 si Consultant Senior Art Safari 2016; Director executiv al Asociației Friends of MNAC (2012-2014); iar între 2007 și 2011 a fost coordonator de proiecte în cadrul Institului Cultural Român din New York. În 2015 și 2016 a făcut parte din echipa Curatorium care a conceput programele și proiectele din dosarul de candidatură pentru București Capitală Culturală Europeană 2021.
Între 2006 și martie 2016, a fost co-inițiatorul și co-organizatorul Nopții Albe a Galeriilor, co-asigurând managementul proiectelor Asociației Ephemair: Art on Display, Weekend-ul Galeriilor, NAG Pop Up Gallery, Trance / Cultural, expoziția Inventând adevărul. Despre ficțiune și realitate (La Biennale di Venezia 2015; Noua Galerie a IRCCU Veneția).
Președinte al Fundației Societatea de Concerte Bistrița, a asigurat managementul a numeroase proiecte, printre care trei proiecte finanțate prin programele Cultura 2000 și Tineret în Acțiune ale Comisiei Europene, incluzând restaurarea clădirii Sinagogii evreieşti din Bistriţa (datată 1856) şi amenajarea unui centru multicultural - un model de succes pentru reconversia unui monument părăsit în spațiu cultural activ pentru comunitatea locală și națională.