Tematică

În cadrul expoziției "Young Blood. Arta timpului tău" curatorul Mihai Zgondoiu radiografiază noul val de artiști aflați la început de carieră. Artiști care nu se mai confruntă doar cu tehnicile (deja) clasicizate ale creației, ci aplică în lucrările lor toate mijloacele de masă ale tehnologiei, astăzi atât de abordabile pentru fiecare.

Astfel, expoziția va cuprinde desene și picturi mixte, instalații interactive de artă, video-mapping, intervenții site-specific, performance, artă media, obiect/sculptură sau print experimental. Aceste practici hibride nu fac decât să ilustreze modul de gândire creativ prin care tânăra generație de artiști comunică prin artă și tehnologie la pachet.

Pavilionul Supecrcontemporan este dedicat tinerei generații de creatori, ce adună sub aceeași umbrelă noul val de artiști interesați de emulația artei cu știința și noile trenduri sociale din on-line dar și din realul cotidian. O radiografie a noii scene artistice românești din Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, București și nu numai.
Asistent curator Ioana Spiridon