Sandbichler [AT]

Sandbichler [AT], susținut de Forumul Cultural Austriac


Peter Sandbichler s-a născut în 1964, în Kufstein, Austria. A studiat pictură la Art Students League New York. În 1984, a început studiul sculpturii la Viena, unde a absolvit în 1992 Academia de Arte Plastice, la prof. Bruno Gironcoli. Pentru un an a plecat apoi la Frankfurt, la Institutul pentru New Media, la prof. Peter Weibel. Au urmat șederi de mai lungă durată la Tokyo, New York și Berlin. Actualmente trăiește la Viena și lucrează cu precădere în domeniul sculpturii și al artei în spațiu public. Încă în 1995, Peter Sandbichler a expus la Bienala de la Veneția. Au urmat numeroase expoziții individuale și de grup în renumite galerii și centre expoziționale din Austria și de peste hotare, precum: Museum für Gestaltung Zürich, Steirischer Herbst Graz, New Museum New York, Galeria Belvedere din Viena, Pékin Fine Arts din Peking, MUMOK – Museum für Moderne Kunst Stiftung Ludwig Viena, Kunsthalle Krems etc. De asemenea, Peter Sandbichler a creat numeroase lucrări de artă în spațiul public, precum: design pe fațada AK (Camera de Muncă) din Viena sau pe fațada Casei Varta din Viena.

Peter Sandbichler @ Art Safari

Lucrarea pe care o va realiza va fi asemănătoare cu cea creată în artbox-ul de la Museumsquartier din Viena, materialul folosit fiind carton reciclat. Ca și la Viena, artistul se va raporta la spațiu și context și va crea o lucrare pornind de la acești factori.

Foto: lucrare realizată în artbox-ul de la Museumsquartier din Viena. Peter Sandbichler, Shrine, 2017, 9x4x5 m, carton și lemn

Copyright fotografii: Günter Richard Wett