Karlsson/Evanne/Persson [SE]

Seria Off the Wall, Performance & instalație realizate de Olof Persson și David Sabel, susținut de Ambasada Suediei în România


„Într-un coșmar recurent din copilăria mea, mă găsesc într-o cameră fără podea, unde pereții sunt nedefiniți și transparenți, fiind și aproape și departe în același timp. Un sentiment ciudat. În confidențialitatea discretă a biroului, am găsit o metodă, un smartfilm electronic cu o conexiune. Lucrarea nu încearcă să interpreteze sau să recreeze această memorie într-un context artistic. În schimb, este un pas spre altceva, un drum nedefinit. On/Off the Wall." Off the Wall este o serie de lucrări cu filtre electrice pe diferite suprafețe de sticlă. Filtre care pot schimba sticla de la transparent la difuz. O colaborare între artiștii Olof Persson și David Sabel, care vor fi prezenți la cea de-a cincea ediție Art Safari cu sprijinul Ambasadei Suediei în România.

Un perete transparent va sta în mijlocul camerei, iar la momentul dat instalația se transformă într-un performance realizat de un trio de dansatori. Sensibilitatea deosebită a peretelui transparent creează o relație între public și performeri. Dansul este o formă și conferă mișcărilor un înțeles. Toate acestea sunt acompaniate de sunete speciale. Lucrarea No. 4 din seria Off the wall a mai fost expusă anterior la Construction festival 4, Dnipropetrovsk Museum of Art Ukraine Live Action 12, Ringöns konsthall și la Centrul de Artă Contemporană 3:e Våningen.

Artiștii David Sabel și Olof Persson în colaborare cu:
Dansatori: Hannah Karlsson, Rebecca Evanne și Olof Persson.
Programator: David Sabel.
Instalație: Björn Alpsten.
Manager producție: Anna Stigert.

Susținut de Ambasada Suediei în România