Tematică

În cadrul expoziției „Art on Stage”, curatorul Hervé Mikaeloff a creat scene multidisciplinare, în care lucrările și artiștii au devenit împreună actanți ai scenei de artă.

Dar dincolo de toate, „Art on Stage” a fost un spațiu primitor, unde publicul s-a bucurat de creația din jur. Vizitatorul a asistat la spectacole și a preluat din fluxul expoziției.

Suntem atât de familiarizați cu faimosul slogan „arta este politică”. În realitate însă, arta este, mai presus de toate, o mișcare. Iar această platformă a fost o invitație de a descoperi arta și de a deveni parte din ea, prin lucrări aduse din muzee și colecții private sau prin piese de artă realizate special pentru această expoziție.

Astfel, expoziția a cuprins lucrări de pictură, instalații de artă, desene, evidențiind diferite practici cum ar fi broderia, uleiul, benzile desenate, texturile naturale, lucrări și obiecte din viața de zi cu zi. Printre artișii care au expus s-au numărat Alex Mirutziu, The artist and Himself at 29, Arantxa Echevarría, Ciprian Mureșan, Cristian Rusu, Daniela Palimariu, Ioana Stanca, Marius Bercea, Mircea Cantor, Radu Cioca, Răzvan Anton, Răzvan Boar, Șerban Savu, Vlad Nancă și Vlad Olariu.