Giuseppe Ragazzini

GIUSEPPE RAGAZZINI


Giuseppe Ragazzini (n. 1978, Londra) este pictor, designer de scenă și artist vizual. După ce a obținut o diplomă în filosofie, a devenit fascinat de viziunea documentarului lui Henry-Georges Clouzot „Le Mystère Picasso” și a început să folosească tehnici digitale pentru a filma procesul creativ de producere a imaginii pictoriale.

Dedicat atât picturii cât și animației pictoriale, Giuseppe Ragazzini și-a dezvoltat propria tehnică de animație pictorială și design digital, care folosește proiecții video imense și „cartografierea”. În lucrarea sa, imaginea devine subiectul unei transformări neîncetate a elementelor aparținând permanenței - un flux, un colaj digital de elemente care se suprapun continuu. Aranjamentele și proiecțiile sale au fost expuse în întreaga Europă în teatre, printre care Piccolo Teatro Strehler din Milano și Teatro La Fenice din Veneția. A realizat de asemenea videoclipuri și proiecte pentru muzicieni precum Avion Travel, Paolo Conte, Lucio Dalla, Gianna Nannini și Ornella Vanoni. Animațiile sale au fost prezentate în câteva dintre principalele festivaluri internaționale de animație, printre care Festivalul Internațional Trickfilm din Stuttgart, Anima Mundi, Festivalul Internațional de Animație din Brazilia, Festivalul Internațional de Animație Ottawa (OIAF), Festivalul Internațional de Animație Erotică (FIAE), Palazzo Venezia din Roma și Festivalul Internațional Visionaria.

A realizat proiectarea setului video pentru gala de deschidere a Orchestrei Filarmonice din New York la Lincoln Center și a fost montat la Festivalul Spoleto 58 „La Dolce Vita, muzica cinematografiei italiene”.

Picturile și ilustrațiile lui Giuseppe Ragazzini sunt prezente în expoziții, colecții, galerii, cărți și periodice internaționale și colaborează cu ziarele La Repubblica și Le Monde. Giuseppe Ragazzini este fiul fotografului italian Enzo Ragazzini. Locuiește și lucrează în Milano.
The-bus-series-2-1100x785
The-Bus-Series-3-1100x785
Illustration-on-Social-networks-for-Le-Monde-1100x909
Televendita-mixed-media-on-paper-60x42-cm-1100x773
22LAmico-Magico22-Teatro-degli-Arcimboldi