Adina Rențea

ADINA RENȚEA


Adina Rențea are peste 25 de ani de experienţă de specialist în lumea muzeală, în calitate de Director al Muzeului Naţional Cotroceni (2006-2015), Director al Muzeului Casa Ceauşescu (2016, 2018), Director al Pavilionului Muzeal Art Safari (2016-2018), organizator a 60 de expoziţii în ţară şi străinătate, unele realizate în premieră pe nave de război și a numeroase evenimente care promovează cultura românească.

În 2018 a organizat expoziția de pictură „Altceva despre Ceaușescu” în cadrul Pavilionului Internațional de Artă – ART SAFARI, iar în 2019 a curatoriat expozițiile „Arta naivă” și „Constantin Brâncuși” la Palatul Parlamentului, în cadrul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene.

Autor a 3 volume de autor și 2 în colaborare, cu numeroase studii publicate în cărţi şi reviste de specialitate, Adina pregătește peste doar câteva luni deschiderea unui nou muzeu. Pentru activitatea desfăşurată de-a lungul timpului, a fost recompensata cu numeroase premii naţionale şi internaţionale.