Pavilionul de Artă București

Organizat de Fundația Centrul Cultural Art Society, Pavilionul de Artă București – Art Safari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și este un eveniment cultural unic ca structură, concept și amploare din România. Pavilionul Muzeal „Gheorghe Petrașcu”, care invită publicul să redescopere opera lui Gheorghe Petrașcu, unul dintre cei mai importanți maeștri ai artei românești de început de secol XX, Pavilionul Central „Școala de la București” dedicat artei contemporane din Capitală, începând cu anii ’90, expoziția dedicată lui Sabin Bălașa, pictor contemporan celebru pentru nuanțele sale de albastru și personajele de basm, Pavilionul Internațional „Guerrilla Girls” care aduce pentru prima dată în România arta rebelă a grupului anonim feminist, programul educațional – Art Safari Kids, secțiunea de Artiști invitați și experiența e vizitare Night Tours, care cuprinde un tur ghidat în expoziții, performance live și muzică, formează conceptul unic al Pavilionului de Artă București. Art Safari așază Bucureștiul pe harta marilor capitale europene culturale.

Ediția 2020

  • Pavilionul Muzeal „Gheorghe Petrașcu”, susținut de Catena. Curatori: Ovidiu Cîrstina, Ruxandra Dumitru;
  • Pavilionul Central „Școala de la București”. Curator Adrian Guță;
  • Expoziția Sabin Bălașa. Curator: Ioana Spiridon;
  • Pavilionul Internațional „Guerrilla Girls”
  • Art Safari Kids, artă pe înțelesul copiilor – copiii au ocazia să-și dezvolte creativitatea participând la ateliere de artă și tururi ghidate;
  • Artiști invitați – în colaborare cu Ambasada Israelului
  • Night Tours – o experiență de vizitare care cuprinde un tur ghidat în expoziții, performance live și muzică
  • Art Talks – Program care aduce în același loc artiști, curatori, colecționari, academicieni și profesioniști și publicul iubitor de artă.

Echipa


IOANA CIOCAN

Director general Art Safari


ADRIAN GUȚĂ

Curator Pavilion Central


RUXANDRA DUMITRU

Curator Pavilion Muzeal


ALEXANDRA MARIN

PR specialist


ELIZA LEȘANU

Brand manager


IOANA SPIRIDON

Curator expoziție Sabin Bălașa


BIANCA DUMITRACHE

Event Executive


ALEXANDRA MATEI

Event Executive


IOANA GAVRIL

Social Media Guru


VLAD BABENCO

VIP Tour Manager


ROXANA CLAIN

Director Art Safari Kids


ATTILA KIM

Arhitect


Ambasadori

IOAN COCAN


Ioan Cocan este antreprenor în tehnologie și co-fondatorul companiei Tremend, pe care a crescut-o de la un business mic la o organizație cu peste 250 de angajați. Ioan este un promotor al valorilor românești și consideră că ingineria este o artă.

ADA CONDEESCU


Pe Ada Condeescu aţi întâlnit-o pentru prima dată, poate, în 2010, atunci când a jucat în filmul „Eu cand vreau sa fluier, fluier”. A primit premiul Heart of Sarajevo pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din „Loverboy”, iar în 2013 a câştigat trofeul „Shooting Stars” la Berlinale.

CRISTIAN ȘIMONCA


Cristian Șimonca aka. Otravă este blogger de absolut tot ce îi place să facă în timpul liber și acesta este jobul lui permanent. Scrie despre teatru, film și tot ceea ce înseamnă artă. De la sculptură până la arta bunului simț. Îl puteți citi pe bloguluotrava.ro.

AVI CICIREAN


Flaviu (Avi) Cicirean este colecționar de lucrări de artă contemporană, pasiune care nu este greu de justificat având în vedere afinitatea cu industriile creative. Flaviu este antreprenor, director de creație, branding expert, dar și producător muzical. În calitate de antreprenor, a fondat două companii de reper pentru mediul de business, atât din România, cât și Europa: Brand Emotion și Brand Minds.

CRISTIAN PREOTU


Cristian Preotu este pasionat de artă în toate formele sale – de la pictură, la gastronomie, de la arhitectură, la oenologie. Specializat în importul si comercializarea produselor gastronomice, vinurilor și băuturilor fine, proprietarul grupului Le Manoir opereaza unele dintre cele mai rafinate localuri din București, situate în vecinătatea pavilionului nostru - Le Bistrot Français - cu remarcabila sa galerie de pictură clasică, românească -, La Vinuri și SushiRoom.

Tineri ambasadori

Curatori ediții anterioare

Raya Zommer-Tal

raya zommer-tal1
Curator Expoziția Centrală 2016

Wim Waelput

Wim Waelput
Curator Expoziția Centrală 2017

Hervé Mikaeloff

herve mikaeloff
Curator Pavilion Central
  ”Art on Stage” 2018

Alina Șerban

Alina_Serban
Curator Pavilion Muzeal
 „Natural-Cultural” 2018

Călin Dan

Calin_Dan_Director_General_MNAC_patrat
Curator Pavilion Central 2019

Mihai Zgondoiu

Fighting with Mozart! by Mihai Zgondoiu, interactive art installation 2013-2018_patrat
Curator Pavilion Supercontemporan 2019

Zoltan Soós

Zoltan Soos_foto
Curator Pavilion Muzeal 2019

Program voluntariat

Utile

Art Safari invită iubitorii de artă să se implice în organizarea și desfășurarea evenimentului cultural și să experimenteze programele sale. Voluntarii beneficiază de oportunități de dezvoltare a capacităților, care implică supravegherea lucrărilor, întâmpinarea vizitatorilor, interacțiunea cu oaspeții, furnizarea de informații vizitatorilor și alte sarcini în funcție de programele din care vor face parte.

Trimite-ne CV-ul tău la adresa info@artsafari.ro.
Art Safari SRL

RO32488890

J40/14297/2013

Garanti Bank S.A. RO76UGBI0000822003141RON (RON) RO78UGBI0000822003136EUR (EUR) RO75UGBI0000822003137USD (USD)

SWIFT: UGBIROBU

BIC: UGBI

Fundația Centrul Cultural ArtSociety

RO 27241795

OTP Bank Romania S.A. RO97OTPV0000000002069104 (RON) RO82OTPV670000M637190002 (EUR)

SWIFT: OTPVROBU

BIC: OTPV

Arhivă

ASB_18_2018

Sediu permanent Art Safari

  • Palatul Cesianu-Racoviță Strada C.A. Rosetti nr.5, sector 1 București 010281
  • info@artsafari.ro